1000 liv til kashmir

Vi startede vores projekt “1000 liv til Kashmir” i 2016 med det formål at reducere spædbarns- og mødre dødeligheden i fjerntliggende dele af Kashmir og forbedre adgang til basale sundhedstjenester for den lokale befolkning.

 

Siden da har Kashmir Fund DK (KFDK) i vid udstrækning fokuseret på at reducere spædbarns- og mødre dødeligheden i fjerntliggende dele af Kashmir. Sundhedssektoren i disse områder kan være begrænset og ekstremt belastet. Hvilket gør det vanskeligt for lokalbefolkningen at modtage tilstrækkelig prænatal og post Natal pleje.

 

Traditionelle fødselshjælpere spiller en betydelig rolle i forhold til gravide kvinder og fødsler i disse områder. Men de mangler en formel uddannelse og medicinsk forståelse, som kan være en risikofaktor ved håndtering af fødsler. Af disse grunde har KFDK fokuseret på at øge rækkevidden for Community Midwives (CMW), som har en formel uddannelse og praktisk uddannelse.

 

Dette gøres ved at støtte etableringen af Mor Barn Sundhedscentre i fjerntliggende landsbyer. I disse centre er der en CMW til rådighed til at hjælpe med fødsler og har adgang til nødvendigt udstyr såsom undersøgelsesleje, fødeleje, stetoskop, blodtryksovervågning, medicin, osv. til at kunne levere basale sundhedstjenester. Vi sikrer også at disse CMW’s modtager specialiseret træning for at forbedre deres kompetencer, til at kunne håndtere komplicerede fødsler.

Mor Barn Sundhedscentre

Undersøgelser har vist, at der er stort behov for flere mor- og barn sundhedscentre i Kashmir. Vores mål er at reducere dødeligheden blandt børn og gravide kvinder under graviditet og fødsel. Dette kan opnås ved at tilbyde lokal kvalificeret sundhedspleje i disse fjerntliggende landsbyer. Behovet for grundlæggende fødselshåndterings faciliteter er enormt, derfor hjælper KFDK og vores partnere de lokale myndigheder med at etablere 24/7 jordemødre (CMW) service i fjerntliggende landsbyer.

 

KFDK etableret vores første sundhedscenter i 2015 med åbningen af et mor og barn sundhedscenter i landsbyen Soli Khas, UC Kalamoola, Tehsil & District Haveli Kahutta, Azad Jammu & Kashmir (AJK).

 

Vi evaluerede indkommende anmodninger og information fra lokale myndigheder og besluttede at fokusere på distrikterne Neelum og Haveli, da begge disse distrikter er meget afsidesliggende og ved Line of Control (LOC), hvilket har øget de vanskeligheder, som lokalbefolkningen står over for. I perioden fra 2018 – 2020 er det lykkedes os at give distrikt Neelum fuld dækning ved at oprette 17 sundhedscentre, der giver befolkningen et mor og barn sundhedscenter inden for gåafstand.

 

MNCH (Maternal Newborn Child Health) Department Azad Jammu & Kashmir og DHO (District Health Office) Neelum, Haveli og Muzaffarabad har allokeret uddannede jordemødre til håndtering af fødsler og undersøgelser i disse sundhedscentre. Vi vil fortsætte med at arbejde med de lokale myndigheder, så vi sikrer den bedst mulig sundhedsservice til den lokale befolkning.

 

KFDK planlægger at opføre flere sundhedscentre i Kashmir, der giver andre distrikter og fjerntliggende områder adgang til jordemødre og basale sundhedstjenester.

 

Detaljer om mor og barn sundhedscentre støttet af Kashmir Fund DK:

 LandsbyBefolkningUnion CouncilDistriktCommunity Midwife
1Soli Khas 15756KalamulaHaveliAsia Farooqi
2Hundi Peeran, 11749Degwar,HaveliSyeda Sarwat Begum
3Palangi 11292SangalHaveliNighat Tabassam
4Cheeran 14765SaidpurMuzaffarabadFozia Qadeer
5Pehalian 7551ChalyanaNeelumNeelum Paree
6Kel Domel 9724KelNeelum (Upper)Noor ul Nisa
7Jamgar Camp 11934GuraseNeelum (Upper)Ruqia Bashir
8Sardari 6714GuraseNeelum (Upper)Hajira Bibi
9Barian 9345BarianNeelumMrs Umreen
10Kel Khakhian 5441ShardaNeelum (Upper)Rehat Perveen
11Ravata 6110AthmuqamNeelumKhushnooda Begum
12Leswa Valley 8560AshkotNeelumTasleem Butt
13Kutton 5234Kundal ShahiNeelumRashida Bi
14Nagdar 6782NagdarNeelumAyesha Aziz
15Chatta 8222KundalshahiNeelumMumtaz Bibi
16Thanda Pani 6459DhudniyalNeelum (upper)Ayesha Bibi
17Subhai 7211DhudniyalNeelum (Upper)Amina Shareef
18Phullawai 5997GuraceNeelum (Upper)Parveen Bi Bi
19Ashkot8000AshkotNeelumFaiza Kazmi
20Dosut 6817ShardaNeelum (Upper)Samina Shafiq